• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookinspiratie

6 lekkere zelfmaak-tips voor jouw tapasdiner

Dion door Dion
20 augustus 2020
in Kookinspiratie
9
6 lekkere zelfmaak-tips voor jouw tapasdiner
0
SHARES
210
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Vind jij een tapasdiner ook zo leuk? Gezellig lang tafelen en kletsen met je partner, vrienden of familie. Of lekker met een volle salontafel voor de televisie hapjes eten terwijl je naar je favoriete tv-serie kijkt. Natuurlijk kun je de klassiekers zoals olijven, dadels en stokbrood met kruidenboter op tafel zetten. Maar voor wat extra inspiratie hebben we een aantal leuke en vooral ook lekkere tips voor je verzameld van gerechtjes die je zelf kunt maken en die een prima toevoeging kunnen vormen aan jouw tapasdiner.

1​​​​​ Knoflookbrood

Wist je dat ook heel gemakkelijk een lekker knoflookbrood kunt maken met pizzadeeg? Hiervoor koop je een rol pizzadeeg, die in veel gevallen overigens ‘gewoon’ vegan zijn. Rol deze uit op een bakplaat. Neem wat vegan boter op kamertemperatuur. Voeg hier naar smaak zout aan toe als de boter niet van zichzelf gezouten is. Meng er knoflook doorheen. Dit kan versgeperste knoflook zijn, maar ook gehakte knoflook uit een potje. Voeg er dan nog wat peterselie aan toe. Het leukste is natuurlijk verse peterselie van je eigen plantje, maar anders raden we de los gevriesdroogde peterselie van Daregal aan. Smeer het mengsel uit over het pizzadeeg en snijd het deeg alvast in, zodat het straks makkelijker te scheuren wordt. Plaats het geheel in de voorverwarmde oven, en binnen tien minuten heb je een heerlijk knoflookbrood voor bij je tapas!

2​​​​​ Bladerdeegsticks

Een heel eenvoudige snack voor bij je tapas zijn dipsticks van bladerdeeg. Neem hiervoor een aantal roombotervrije bladerdeegvelletjes. Als ze grotendeels ontdooid zijn, snijd je er reepjes van. Deze leg je met de plakkende kant naar boven op een bakpapier op je bakplaat. Vervolgens bestrooi je ze met zoutkorrels, sesamzaadjes of Italiaanse kruiden. Dan doe je ze in de oven, en binnen 5 tot 10 minuten heb je lekker bladerdeegsticks. Deze kun je dippen in de hummus, Esfenaj of een andere lekkere dip. Of je eet ze gewoon zo op, ook lekker!

3​​​​​ Aardappelpannenkoek

Deze tip kost wat meer bereidingstijd, maar is wel leuk. Neem een aantal aardappels en rasp deze. Stop de aardappelrasp vervolgens in een theedoek en knijp zoveel mogen al het vocht eruit. Vervolgens kun je er naar smaak kruiden door vermengen. Verwarm dan een pan met olie of boter voor, en leg dan de aardappelrasp in de pan. Druk het stevig aan tot het aan elkaar plakt in de vorm van een pannenkoek. Blijf het tijdens het opbakken aandrukken. Op een gegeven moment zorgt het zetmeel ervoor dat de rasp zich gaat binden tot een vast geheel. Dan kun je de pannenkoek omdraaien en aan de andere kant opbakken. Het is aan te raden om hiervoor een bord te gebruiken. Leg het bord op de koekenpan, draai de pan om en laat de pannenkoek terug in de pan glijden. Is de aardappelpannenkoek klaar, dan snijd je hem in punten en kun je hem lekker met de rest van je tapas opeten.

4​​​​​ Tomatensalade met sojasaus

Een heel eenvoudige, maar wel lekkere toevoeging aan je tapasdiner, is een tomatensalade met sojasaus. Snijd hiervoor twee of meer tomaten in relatief grote blokjes. Maal er vervolgens naar smaak (flink) wat verse peper overheen. Giet er daarna wat sojasaus overheen en meng het geheel. Het resultaat is een lekker zoutige tomatensalade waar je telkens met een prikkertje een stukje van kunt nemen. Pas wel op, want door de sojasaus kan de tomaat onderweg naar je mond lekken.

5​​​​​ Aardappelpartjes

Lekkere gekruide aardappelpartjes maken voor je tapasdiner is helemaal niet moeilijk. Was een aantal aardappelen grondig, zodat je ze met schil kunt eten. Snijd ze vervolgens in niet al te dikke partjes. Doe ze daarna in een boterhamzakje of pedaalemmerzak, afhankelijk van de hoeveelheid. Gooi hier ook de kruiden bij die je wilt gebruiken, een klein scheutje olie en masseer deze in zonder vuile handen te krijgen door simpel weg de zak met aardappelpartjes wat te kneden. Wil je liever gaan voor een optie waarbij geen plastic zak nodig is, dan kun je het met je handen mengen in een schaal. Wanneer de olie en kruiden goed verdeeld zijn over de aardappeltjes kun je de inhoud van de zak op een stuk bakpapier op een bakplaat leggen en in een voorverwarmde oven doen. Omdat het dunne partjes zijn, zijn ze doorgaans binnen 10 tot 15 minuten wel gaar.

6​​​​​ Dipsaus voor bij de aardappelen

Voor een dipsausje hebben we de volgende tip die ook lekker is voor bij de aardappelpannenkoek: vul een bakje voor de helft met vegan mayonaise. Voeg daar een dot curry en een dot ketchup aan toe. Vervolgens doe je er wat paprikapoeder, knoflookpoeder, kerrie en naar smaak ook chilipoeder bij. Klop het geheel door elkaar, en je krijgt een heerlijke roze dipsaus.

Hopelijk hebben we je hiermee genoeg inspiratie gegeven voor een volle tapastafel. Smakelijk eten!

Wat is jouw favoriete tip? Ik lees het graag in de reacties!

Tags: BoodschappenLekker vegan etenTipsVeganistisch
Vorige post

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Volgende post

Review: Restaurant Nazareth in Drachten

Dion

Dion

Dion (1983) is crossmediaal journalist en blogger van beroep en is eraan gewend om over een brede variëteit aan onderwerpen te schrijven. Hij is eigenaar van het mediabedrijf ContentClan. Dion is getrouwd met een vegan en ondersteunt haar levensstijl zonder zelf bewust te kiezen voor het veganisme.

Volgende post
Review: Restaurant Nazareth in Drachten

Review: Restaurant Nazareth in Drachten

Commentaar 9

  1. Nienke says:
    2 jaren geleden

    Heerlijk zeg! En supermakkelijk dat je dus gewoon pizzadeeg kunt gebruiken voor het knoflookbrood.

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Ja he! Helaas werk het ene pizzadeeg beter dan het andere, maar het is lekker makkelijk en smaakt goed!

      Beantwoorden
  2. Caroline says:
    2 jaren geleden

    Nog een tip: gegrilde courgette reepjes met een vegan dipsausje!

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Leuke tip Caroline! Bedankt! 😀

      Beantwoorden
  3. Manon says:
    2 jaren geleden

    Oeh dit klinkt lekker! Nu zin om een keer te tapassen!

    Beantwoorden
  4. Sophie says:
    2 jaren geleden

    Lekkere inspiratie! Zelf ben ik geen vegan maar eten we wel vaak plantaardig of veggie, deze blog volg ik zeker verder voor andere leuke inspiratie!

    Beantwoorden
    • Dion says:
      2 jaren geleden

      Leuk om te horen Sophie! Hopelijk kunnen wij je in de toekomst blijven inspireren!

      Beantwoorden
  5. Naomi says:
    2 jaren geleden

    Hmm lekker zeg!!

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      😀 Dankjewel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

28 oktober 2020
Soep eten buiten de deur? Let goed op!

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

28 oktober 2020
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

24 mei 2022
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

24 mei 2022
Adopt, don’t shop: help een dier in nood!

Adopt, don’t shop: help een dier in nood!

13 mei 2022
net met plastic afval erin

Zero waste, wat betekent het en hoe kun je zelf bijdragen?

25 maart 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Vegan contacten opdoen? Zo ontmoet jij andere vegans!

Vegan contacten opdoen? Zo ontmoet jij andere vegans!

2 jaren geleden
Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

2 jaren geleden
all you can eat sushi en grill

All you can eat vegan sushi & grill bij Lent Plaza

2 jaren geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Reviews
  • Sociaal

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2020, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme

Copyright © 2020, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Deze kun je weigeren. Accepteren WeigerenCookie instellingen
Privacy- en cookiebeleid

Privacyoverzicht

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de noodzakelijke cookies gecategoriseerd en opgeslagen in uw browser omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen.

U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Lees meer over ons cookiebeleid. 
Necessary
Altijd ingeschakeld
Noodzakelijke cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Non-necessary
Dit zijn alle cookies die mogelijk niet nodig zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Deze cookies slaan mogelijk wel persoonlijke informatie op.
OPSLAAN & ACCEPTEREN