• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookinspiratie

Bakjes van bladerdeeg met Pulled Oats

Jessie door Jessie
25 maart 2021
in Kookinspiratie
0
Bakjes van bladerdeeg met Pulled Oats
0
SHARES
236
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Net als waarschijnlijk veel veganisten met mij, vind ik het heerlijk om nieuwe vegan producten te kunnen proberen. Nieuwe smaken en recepten ontdekken zorgt niet alleen voor lekker eten en drinken, maar ook voor een uitbreiding aan mogelijkheden. Het klinkt misschien suf, maar ik kan echt genieten van het ontdekken van nieuwe producten omdat het betekent dat de wereld iedere keer een stapje meer vegan wordt. Deze week heb ik Pulled Oats geprobeerd van Gold&Green Foods, en er heerlijke gevulde bladerdeegbakjes mee gemaakt. Benieuwd naar mijn recept? Lees dan snel verder.

Pulled Oats

Pulled Oats is een product dat is uitgevonden door twee Finse vrouwen: Reetta, een voedingswetenschapper met een specialisatie in haver en Maija, die is opgegroeid als vegetariër. Met Pulled Oats wilden ze niet alleen een plantaardige eiwitbron creëren maar ook een bron van eiwitten die tevens voedzaam is en een goede opvolger genoemd mag worden voor vlees. Pulled Oats van Gold&Green Foods is dus volledig plantaardig, én glutenvrij en sojavrij. En daarnaast is het gemaakt met maar 5 ingrediënten: haver, erwten, olie, tuinbonen en een beetje zout. Haver is in Finland een van de meest verbouwde gewassen, en dus gemakkelijk aan te komen. Door ervoor te kiezen om de haver te combineren met tuinbonen en erwten is er een goede, proteïnerijke voedingsbron ontstaan.

Heel veel kruiden

Pulled Oats Naturel bevat op een beetje zout na, geen kruiden. Dit klinkt natuurlijk een beetje saai maar het biedt juist erg veel mogelijkheden. Door zelf de oats te kruiden is het product juist enorm veelzijdig. Je kunt het in onder andere de Aziatische keuken gebruiken door onder andere gember, sojasaus en sesamzaadjes toe te voegen. Het past ook in de Italiaanse keuken wanneer je de oats kruid met oregano, basilicum en rozemarijn. Of geeft het een Indiaas tintje met onder andere garam masala en koriander. Kies wat jij lekker vindt, en gebruik vooral niet te weinig. Je bindt de kruiden aan de pulled oats door wat olie toe te voegen en het geheel goed te mengen. Makkelijker kan bijna niet!

Bladerdeeg bakjes

Om de Pulled Oats van Gold&Green Foods te proberen besloot ik om een van mijn eigen snelle snacks uit de over te maken. Bladerdeeg bakjes met een lekkere vulling. Meestal kies ik voor een snelle variant van een pizza, maar dit keer wilde ik wel eens kijken hoe het met de pulled oats zou smaken. Ik vond het zeer geslaagd.

Een nieuw product voor mij

Tot voor kort had ik nog niet gehoord van pulled oats. Uiteraard kende ik wel de dierlijke ‘pulled’ varianten kip en varken (van naam, want ik heb het nooit zelf gegeten), maar pulled oats kende ik nog niet. Ik kon me er niet zoveel bij voorstellen tot ik het bakje in huis haalde. Zo leuk om te zien hoe bedrijven creatief omgaan met de mogelijkheden die er zijn en ons vegans en vegan-geïnteresseerden kunnen verrassen met nieuwe producten. Helaas had ‘mijn’ supermarkt enkel de naturel variant van Gold&Green Foods in het assortiment, en kon ik de variant met tomaat niet proberen. Hopelijk volgt deze in de toekomst nog. Ik ben ook erg benieuwd naar die variant.

Bakjes van bladerdeeg met Pulled Oats

Serveert: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: 1

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 winterpeen
  • een halve paprika
  • 1 bakje Pulled Oats Naturel van Gold&Green Foods
  • 2 eetlepels olie
  • knoflook (naar smaak)
  • gemalen kaneel (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • paprikapoeder (naar smaak)
  • gemberpoeder (naar smaak)
  • gemalen zwarte peper (naar smaak)

Instructies

  1. Leg de bladerdeeg vellen uit de vriezer om ze te ontdooien
  2. Snijd de winterpeen en halve paprika in kleine blokjes en bak deze ligt op in een pan.
  3. Kruid de Pulled Oats volgens de beschrijving op de verpakking.
  4. Vouw kleine bakjes van het ontdooide bladerdeeg. Vouw alle 4 de hoeken naar binnen zodat er rondom een opstaande rand van 1,5 tot 2 cm ontstaat.
  5. Meng de winterpeen, paprika en gekruide Pulled Oats door elkaar en vul de bakjes met het mengsel.
  6. Strooi eventueel wat veganistische kaas bovenop.
  7. Plaats de bakjes in de oven op 200 graden. Na ongeveer 8 tot 10 minuten zijn de bakjes klaar. Smakelijk eten!
Tags: BoodschappenDuurzaamheidGezondheidLekker vegan etenReceptSupermarktTipsVleesvervangers
Vorige post

Bakkerij Koekkoek in Nijmegen: maatschappelijk en ecologisch bakken

Volgende post

10 vegan friendly en duurzame cadeautips

Jessie

Jessie

Jessie (1989) is veganist en grafisch vormgever van beroep. Dierenliefde en een afkeer van dierenleed heeft haar eerst naar het vegetarisme en vervolgens naar veganisme geleid. Zij leeft nu enkele jaren naar volle tevredenheid een veganistische levensstijl en draagt dit graag op een positieve, stimulerende manier uit. Jessie is getrouwd met iemand die niet vegan is.

Volgende post
cadeautje op een donkere tafel met natuurlijke objecten

10 vegan friendly en duurzame cadeautips

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

28 oktober 2020
Soep eten buiten de deur? Let goed op!

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

28 oktober 2020
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

24 mei 2022
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

24 mei 2022
cadeautje op een donkere tafel met natuurlijke objecten

10 vegan friendly en duurzame cadeautips

25 maart 2021
Romige venkelsoep met 2 soorten kaas

Romige venkelsoep met 2 soorten kaas

21 juli 2020
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

2 jaren geleden
Beanies flavour coffee met kopje koffie ernaast en koffie ervoor op tafel

Ken jij Beanies Flavour Coffee al?

Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes

Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes

2 jaren geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Reviews
  • Sociaal

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2020, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme

Copyright © 2020, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Deze kun je weigeren. Accepteren WeigerenCookie instellingen
Privacy- en cookiebeleid

Privacyoverzicht

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de noodzakelijke cookies gecategoriseerd en opgeslagen in uw browser omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen.

U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Lees meer over ons cookiebeleid. 
Necessary
Altijd ingeschakeld
Noodzakelijke cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Non-necessary
Dit zijn alle cookies die mogelijk niet nodig zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Deze cookies slaan mogelijk wel persoonlijke informatie op.
OPSLAAN & ACCEPTEREN