• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Reviews

Bakkerij Koekkoek in Nijmegen: maatschappelijk en ecologisch bakken

Jessie door Jessie
25 maart 2021
in Lifestyle, Reviews
0
mango gember taart op tafel met kop thee
0
SHARES
182
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Tegenwoordig is er in de maatschappij steeds meer oog voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In tegenstelling tot een aantal jaren geleden worden er voor deze mensen steeds meer kansen gecreëerd. Daar gaat nu een nieuw bedrijf bijkomen. Bakkerij Koekkoek in Nijmegen gaat helpen een bepaalde groep jongeren deze afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Samen bakken ze zich naar de voorgrond en naar een betere wereld voor zichzelf en de aarde. Wij kregen een inkijkje in de organisatie die ze aan het opzetten zijn en mochten alvast een van hun taarten proeven.

Kwetsbare jongeren

Bij Bakkerij Koekkoek krijgen kwetsbare jongeren met psychiatrische problemen een kans. Door ze deel uit te laten maken van de maatschappij door middel van werk krijgen ze een reden om ’s ochtends uit bed te komen. Daarnaast werken ze aan hun persoonlijke ontwikkeling en komen ze in aanraking met facetten die ze kunnen gebruiken in hun dagelijks leven, zoals een dagritme, omgaan met sociale contacten en sociale contacten opdoen, en lichaamsbeweging.

Bakkerij Koekkoek

Bakkerij Koekkoek wordt dus niet zomaar een banketbakkerij, maar een bakkerij met een maatschappelijk doel. Met behulp van ervaringsdeskundigen en begeleiding op maat, krijgen de jongeren de kans om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Maar Bakkerij Koekkoek is daarnaast ook een ecologisch en natuurbewuste bakkerij. Ze letten niet alleen op het scheiden van afval en restverwerking, maar gaan ze nog een stapje verder. De koekjes en andere lekkernijen worden rondgebracht met een elektrische bakfiets. Daarnaast kiezen ze voor duurzame en biologische grondstoffen voor het maken van de producten. Door deze manier van werken willen ze de aandacht voor de natuur en de persoonlijke ecologische voetafdruk bijbrengen aan de jongeren. Hun motto is dan ook ‘Bake the world a better place‘.

Mango gember taart op tafel met bordjes

De gezichten achter de naam

De twee gezichten achter de naam Bakkerij Koekkoek zijn Ieke en Chris. Deze twee vrouwen brengen niet alleen een hoop ervaring met zich mee, maar ook een enorme gedrevenheid. Ieke gaat door het leven door alles net even anders te doen dan de standaard is. Ze is een psychologe met veelzijdige ervaring in het vakgebied. Ieke heeft niet alleen ervaring met de verslavingszorg, maar ook specifiek met jongeren en met creatieve therapie die focust op lichaamsbeweging. Chris is banketbakster, creatief therapeute en ervaringsdeskundige. Vanwege haar persoonlijke verleden is ze extra gemotiveerd om de jongeren een tweede thuis te bieden in de bakkerij. Nu Chris de kans heeft om bij te dragen aan de levens van jongeren met psychiatrische problemen, grijpt ze deze graag aan.

Heerlijke producten en diensten

Zoals ik eerder al schreef, kiezen ze er bij Bakkerij Koekkoek voor om zo veel mogelijk te bakken met duurzame en biologische grondstoffen. Zo wordt er gebruik gemaakt van kwalitatief goede ingrediënten die ook nog eens bijdragen aan een duurzamere samenleving. Het liefst hadden ze uitsluitend gewerkt met biologische producten, maar om te voorkomen dat de prijzen van de producten de pan uit zouden rijzen, hebben Chris en Ieke ervoor gekozen om alleen biologische hoofdingrediënten te gebruiken en Fairtrade chocolade. De overige ingrediënten worden zo veel mogelijk lokaal ingekocht en zullen daardoor niet biologisch zijn.

Het assortiment van Bakkerij Koekkoek is vegan friendly. Zo worden er onder andere koekjes gebakken en hebben ze op dit moment zes verschillende taarten waarvan er twee vegan zijn. De producten zullen geleverd worden aan particulieren en horecagelegenheden. Naast het kopen van de producten kun je in de toekomst bij Bakkerij Koekkoek ook terecht voor heuse taartenabonnementen en workshops over bijvoorbeeld vegan bakken. Klinkt goed, toch?

taart met chocolade op tafel

Crowdfunding

Waar ga je Bakkerij Koekkoek dan kunnen vinden, zul je je inmiddels misschien afvragen? Chris en Ieke werken nog aan de opstart van hun bakkerij. Het plan is om open te gaan in december 2020 in de Honigfabriek in Nijmegen. Maar om dit mooie bedrijf van de grond te laten komen, kunnen Ieke en Chris nog wel wat hulp gebruiken in de vorm van bijdragen via crowdfunding. Wil jij Bakkerij Koekkoek een warm hart toedragen, dan kun je helpen door een donatie te doen óf door nu al in de voorverkoop producten van de bakkerij aan te schaffen. Dit kan via de website van Bakkerij Koekkoek. Kun je financieel niet bijdragen? Dan zijn Chris en Ieke ook al erg geholpen met mensen die hun crowfundingactie willen delen. Vertel jouw omgeving over deze actie en deel het op social media. Iedere kleine bijdrage helpt!

Een tipje van de sluier

Van Chris en Ieke kreeg ik een tipje van de sluier opgelicht wat betreft het assortiment. Ik mocht een van de vegan taarten proeven! Zoals ik hiervoor al schreef, heeft Bakkerij Koekkoek twee vegan taarten in het assortiment. Ik mocht kiezen en koos voor de vegan mango-gember taart. (De andere smaak zal ik nog even geheimhouden.)

Op een vrijdagmiddag kwam Chris de taart persoonlijk bij mij thuis afleveren. Ik had al een aantal keer met Chris contact gehad via social media en het was leuk om haar eens in het echt te ontmoeten. Wat betreft de taart had ik geen idee wat ik kon verwachten. Van de combinatie mango-gember in een taart had ik nog niet eerder gehoord en daarnaast wist ik ook niet hoe groot de taart zou zijn. Aangezien veganistische taarten vaak niet zo groot zijn als niet-vegan taarten, dacht ik een taartje te ontvangen voor 4-6 personen.

De taart die ik ontving heeft alle eerder gegeten taarten omvergeblazen. De taart was mooi gedecoreerd met onder andere chocolade en geschikt voor wel 10-12 personen. De smaak was uitstekend. De cake was lekker zacht van binnen en vol van smaak. Er zaten echte stukken gember in die precies goed waren qua sterkte van smaak, waardoor het niet alleen zoet, maar ook kruidig en fris was. Zelfs na een aantal dagen in de koelkast, smaakte de taart nog net zo vers als toen ik hem ontving. Een hele dikke aanrader dus!

 

Tags: AlternatiefLekker vegan etenMilieuvriendelijkPositief verrassenTipsVegan gebakVeganistischWerk
Vorige post

Poets je tanden met aandacht voor je gebit en de aarde

Volgende post

Bakjes van bladerdeeg met Pulled Oats

Jessie

Jessie

Jessie (1989) is veganist en grafisch vormgever van beroep. Dierenliefde en een afkeer van dierenleed heeft haar eerst naar het vegetarisme en vervolgens naar veganisme geleid. Zij leeft nu enkele jaren naar volle tevredenheid een veganistische levensstijl en draagt dit graag op een positieve, stimulerende manier uit. Jessie is getrouwd met iemand die niet vegan is.

Volgende post
Bakjes van bladerdeeg met Pulled Oats

Bakjes van bladerdeeg met Pulled Oats

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

28 oktober 2020
Soep eten buiten de deur? Let goed op!

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

28 oktober 2020
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

24 mei 2022
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

24 mei 2022
tandpasta tabletten met bamboe tandenborstels

Poets je tanden met aandacht voor je gebit en de aarde

25 maart 2021
Pompoensoep in een wit bakje. Met pompoenen, herfstbladeren en walnoten op een houten plank

Pompoensoep met rode linzen en walnoten

25 maart 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

2 jaren geleden
Beanies flavour coffee met kopje koffie ernaast en koffie ervoor op tafel

Ken jij Beanies Flavour Coffee al?

cadeautje op een donkere tafel met natuurlijke objecten

10 vegan friendly en duurzame cadeautips

2 jaren geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Reviews
  • Sociaal

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2020, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme

Copyright © 2020, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Deze kun je weigeren. Accepteren WeigerenCookie instellingen
Privacy- en cookiebeleid

Privacyoverzicht

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de noodzakelijke cookies gecategoriseerd en opgeslagen in uw browser omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen.

U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Lees meer over ons cookiebeleid. 
Necessary
Altijd ingeschakeld
Noodzakelijke cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Non-necessary
Dit zijn alle cookies die mogelijk niet nodig zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Deze cookies slaan mogelijk wel persoonlijke informatie op.
OPSLAAN & ACCEPTEREN