• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookinspiratie

Pompoensoep met rode linzen en walnoten

Jessie door Jessie
10 november 2020
in Kookinspiratie
0
Pompoensoep in een wit bakje. Met pompoenen, herfstbladeren en walnoten op een houten plank
0
SHARES
55
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Bij pompoen denken veel mensen gelijk aan de herfst. Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met pompoen te gebruiken in mijn gerechten. Ik vind het een gemakkelijke groente en heb dan ook graag kleine blokjes in de vriezer liggen voor in een snelle lunch of snack. Sinds kort heb ik ook het invriezen van soepen ontdekt en ben er helemaal weg van. Ik vind het heerlijk om snel een eigen gemaakte soep uit de vriezer te kunnen halen en in minder dan 10 minuten te kunnen opwarmen. Om deze reden besloot ik deze week een eigen herfstige pompoensoep te maken. Hieronder lees je het recept.

Pompoen

Een van de Too Good To Go boxen die ik pas geleden heb gekocht ontstond uit drie verschillende pompoenen. Perfect voor de herfst. Omdat ik niet in mijn eentje 8 pompoenen kon opeten voordat ze zouden bederven besloot ik er ook drie te gebruiken voor een heerlijke pompoensoep te maken. Voor mijn recept koos ik voor een flespompoen. Ik had deze nog nooit gegeten maar verschillende websites vertelden mij dat deze een nootachtige smaak zou hebben. Perfect voor in de soep die ik wilde maken.

De flespompoen is een relatief simpel te gebruiken pompoen. De pompoen heeft de vorm van een vaas, of fles, met een ronde basis. Omdat mijn pompoenen uit een soort van ‘kneusjes box’ kwamen met pompoenen die niet mooi genoeg waren voor de supermarkt, waren mijn pompoenen wat kleiner dan gebruikelijk. Om deze reden heb ik ook 3 pompoenen gebruikt in mijn soep.

Rode linzen

Bij het zoeken naar inspiratie voor mijn soep kwam ik veel verschillende ingrediënten tegen. In eerste instantie wilde ik kiezen voor aardappel, maar aangezien we die niet in huis hadden koos ik voor gedroogde rode linzen. De rode linzen zijn gemakkelijk in gebruik en kleuren ook mooi mee met de oranje kleur van de soep. Omdat de gedroogde linzen erg klein zijn hebben ze geen lange kooktijd nodig om verzadigd te raken. Het is daardoor bij linzen ook niet nodig om ze eerst te laten weken in water voor gebruik, zoals bij veel andere gedroogde peulvruchten wel nodig is.

Walnoten

Omdat ik graag een goed gevulde maaltijd soep wilde maken heb ik er ook voor gekozen om noten toe te voegen aan de soep. Deze walnoten vulden de nootachtige smaak van de flespompoen naar mijn idee goed aan. Omdat de noten natuurlijk behoorlijk hard zijn voor in een soep heb ik deze in het hele kookproces meegenomen. Zo kregen de noten de kans om wat zachter te worden zodat ze gemakkelijker kapot gemaakt konden worden met de staafmixer.

Pompoensoep met rode linzen en walnoten

Serveert: 8
Bereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Print recept

Ingrediënten

  • 1,8 – 2KG Flespompoen (iedere andere pompoen kan ook)
  • 2 liter water
  • Eventueel 2 veganistische bouillonblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 handjes walnoten
  • 100ml kokosroom of soyaroom
  • 180 gram gedroogde rode linzen
  • Een flinke scheut knoflookolie (of een andere olie)
  • (indien geen knoflook olie gebruikt) 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • Een scheutje chili vlokken (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
  • Eventueel pompoenpitten ter garnering

Instructies

  1. Schil de flespompoen, haal de zaden eruit met een lepel en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Snij de ui in stukjes. Doe een flinke scheut knoflook olie in een grote soeppan en fruit daarin de ui. Voeg hieraan ook de walnoten toe. Kies je voor een andere olie dan knoflook olie? Voeg dan ook 4 kleingesneden teentjes knoflook toe en fruit deze mee.
  3. Voeg vervolgens de tijm, chilivlokken, zout en peper toe, en bak de mix nog ongeveer 1 minuut door.
  4. Voeg nu de rode linzen, pompoenblokjes, eventueel de bouillonblokjes, en het water toe. Breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de ingrediënten op een laag tot midden-hoog vuur voor 25-30 minuten doorkoken.
  6. Kijk of je de pompoen met een vork of lepel gemakkelijk tegen de rand van de pan kunt platduwen. Wanneer dit het geval is, dan kun je verder met de volgende stap. Is dit niet het geval, laat het geheel dan nog even door koken.
  7. Haal de soep van het vuur en gebruik een staafmixer en blender om de soep te pureren. Je kunt zelf kiezen hoe lang je dit doet. Hoe korter je de soep pureert, hoe groter de stukjes zijn die overblijven in de soep.
  8. Serveren maar! Schep de soep in een kom en garneer eventueel met wat vers gemalen peper, chilivlokken of pompoenpitjes. Smakelijk eten!
Tags: BoodschappenGezondheidLekker vegan etenReceptSeizoensproductenTipsVeganistisch
Vorige post

Red een (vegan) maaltijd met Too Good To Go

Volgende post

Ook gewoon vegan: special edition zero sugar cola’s van Jumbo

Jessie

Jessie

Jessie (1989) is veganist en grafisch vormgever van beroep. Dierenliefde en een afkeer van dierenleed heeft haar eerst naar het vegetarisme en vervolgens naar veganisme geleid. Zij leeft nu enkele jaren naar volle tevredenheid een veganistische levensstijl en draagt dit graag op een positieve, stimulerende manier uit. Jessie is getrouwd met iemand die niet vegan is.

Volgende post
Drie blikjes jumbo cola special edition met een glas cola ernaast

Ook gewoon vegan: special edition zero sugar cola’s van Jumbo

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

28 oktober 2020
Soep eten buiten de deur? Let goed op!

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

28 oktober 2020
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

27 juni 2020
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

27 juni 2020
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

8 maanden geleden
handgemaakte blokken zeep en natuurlijke deodorant liggen op een groene handdoek met een douche borstel ervoor

Review: natuurlijke en plasticvrije verzorgingsproducten van HappySoaps

2 maanden geleden
Herfst stoofpotje met kaarsjes

Herfst stoofpotje met linzen, pompoen en zoete aardappel

5 maanden geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Reviews
  • Sociaal

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2020, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme

Copyright © 2020, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Creëer een nieuw account!

Vul het onderstaande formulier in om in te schrijven

Alle velden zijn verplicht. Log In

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Deze kun je weigeren. Accepteren WeigerenCookie instellingen
Privacy- en cookiebeleid

Privacyoverzicht

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de noodzakelijke cookies gecategoriseerd en opgeslagen in uw browser omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen.

U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Lees meer over ons cookiebeleid. 
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Noodzakelijke cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.

Niet-noodzakelijk

Dit zijn alle cookies die mogelijk niet nodig zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Deze cookies slaan mogelijk wel persoonlijke informatie op.