• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookinspiratie

Romige venkelsoep met 2 soorten kaas

Jessie door Jessie
21 juli 2020
in Kookinspiratie
4
Romige venkelsoep met 2 soorten kaas
3
SHARES
60
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Vorige week mocht ik heerlijke Charly’s kazen testen van Charly’s All is Fair. Om iets nieuws te proberen heb ik gekozen voor het maken van een romige venkelsoep met twee verschillende soorten vegan kaas. Venkel heb ik voor zover ik weet nooit eerder gegeten, dus ik was enorm benieuwd naar de smaak. Ook dit recept is weer simpel te volgen en mislukt niet zomaar. Ideaal toch?!  

Venkel

Zoals ik net al schreef, kan ik me niet herinneren ooit venkel te hebben gegeten. Het is voor mij echt een onbekende groente. Omdat ik het leuk vind mezelf uit te dagen met het eten van nieuwe groenten, leek dit voor mij een goed moment om eens de venkel te proberen. Ik was erg verrast door de lekkere anijsgeur die ik rook bij het snijden van de venkel. Ook de smaak vond ik erg aangenaam. Het is voor mij zeker voor herhaling vatbaar.

Water of bouillon

Bij deze soep kun je bij het maken kiezen voor het bereiden met water of bouillon. Ik heb zelf gekozen voor bouillon omdat het nog even iets meer smaak meegeeft aan de soep. Wil je echter liever de soep zonder bouillon maken, dan kan dat dus ook gewoon. Laat in dat geval gewoon de bouillonblokjes weg en voeg enkel het water toe.

Stukje brood erbij

Iedere soep is natuurlijk lekker met een stukje brood erbij. Bij het proeven van deze soep heb ik hier niet voor gekozen, maar dit kan wel een lekkere toevoeging zijn aan de maaltijd. Kies bijvoorbeeld voor een stukje stokbrood met wat kruidenboter of Charly’s Cream. Of een luxe soepstengel. Croutons kunnen ook een lekkere toevoeging zijn. Deze maak je gemakkelijk zelf door een sneetje brood hard te toasten en in stukjes te snijden. Kies je voor een klant-en-klare variant uit de supermarkt, let dan wel goed op de ingrediënten. Veel croutons zijn helaas niet veganistisch.

Heb je mijn recept geprobeerd of ga je het binnenkort eens proberen?
Laat een reactie achter. Ik hoor graag van je!

Romige venkelsoep met 2 soorten kaas

Serveert: 2 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Print recept

Ingrediënten

  • 1,5 venkel knol
  • 1 ui
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 750 ml kokend water
  • 1,5 bouillonblokje (eventueel)
  • 100 gram Charly's Cream Natural
  • 2 eetlepels Charly's Karmasan
  • Olijfolie (om te bakken)
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)
  • Extra benodigdheden: Staafmixer

Instructies

  1. Snijd de stengels en het groen van de venkelknollen en bewaar eventueel wat voor de garnering. Snijd vervolgens de venkel in stukjes en verwijder de harde kernen.
  2. Snijd de ui en bak de ui in de olijfolie totdat het glazig is. Snijd vervolgens de aardappel in kleine blokjes.
  3. Voeg de stukjes venkel, aardappel en gemalen komijn toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Giet het kokende water in de pan erbij en voeg eventueel bouillonblokjes toe. Meng goed totdat de bouillonblokjes opgelost zijn. Laat de ingrediënten 20 minuten koken.
  5. Mix de ingrediënten met een staafmixer tot een gladde soep.
  6. Voeg de Charly’s Cream Natural toe en peper en zoet naar smaak. Mix de soep nogmaals om alle ingrediënten goed te laten mengen.
  7. Verdeel de soep over de kommen. Leg een eetlepel Charly’s Karmasan voorzichtig midden op de soep of strooi het erover heen en garneer met wat venkelgroen.
Tags: AlternatiefLekker vegan etenReceptSeizoensproductenSupermarktTipsVeganistisch
Vorige post

Review: Vegan kaas van Charly’s All is Fair

Volgende post

Kruidenplantjes kopen, zaaien en gebruiken

Jessie

Jessie

Jessie (1989) is veganist en grafisch vormgever van beroep. Dierenliefde en een afkeer van dierenleed heeft haar eerst naar het vegetarisme en vervolgens naar veganisme geleid. Zij leeft nu enkele jaren naar volle tevredenheid een veganistische levensstijl en draagt dit graag op een positieve, stimulerende manier uit. Jessie is getrouwd met iemand die niet vegan is.

Volgende post
Kruidenplantjes kopen, zaaien en gebruiken

Kruidenplantjes kopen, zaaien en gebruiken

Commentaar 4

  1. Caroline says:
    6 maanden geleden

    Recepten met venkel vind ik erg lekker. Het geeft een frisse en soms ook ietwat anijs/drop achtige smaak aan het gerecht. Ook heerlijk in salades

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      6 maanden geleden

      Venkel gebruiken in salades is ook een goede tip. Dankjewel Caroline 😀

      Beantwoorden
  2. Felice says:
    6 maanden geleden

    Venkel is echt heelrijk, je kan het ook rauw eten. of stoven ( en dan met een scheutje pernod) kaas en venkel is ook een goed ecombinatie. Of ik er soep van zou maken, weet ik niet….maar venkel met kaas in de oven?? je brengt me op een idee

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      6 maanden geleden

      Leuk om te lezen dat jij ook zo enthousiast bent over venkel Felice! Ik moet stoven ook maar eens gaan proberen.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

28 oktober 2020
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

27 juni 2020
5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

28 oktober 2020
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

27 juni 2020
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

7 maanden geleden
Herfst stoofpotje met kaarsjes

Herfst stoofpotje met linzen, pompoen en zoete aardappel

3 maanden geleden
Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes

Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes

6 maanden geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Reviews
  • Sociaal

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2020, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme

Copyright © 2020, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Creëer een nieuw account!

Vul het onderstaande formulier in om in te schrijven

Alle velden zijn verplicht. Log In

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Deze kun je weigeren. Accepteren WeigerenCookie instellingen
Privacy- en cookiebeleid

Privacyoverzicht

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de noodzakelijke cookies gecategoriseerd en opgeslagen in uw browser omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen.

U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Lees meer over ons cookiebeleid. 
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Noodzakelijke cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.

Niet-noodzakelijk

Dit zijn alle cookies die mogelijk niet nodig zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Deze cookies slaan mogelijk wel persoonlijke informatie op.