• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Kookinspiratie

Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes

Jessie door Jessie
14 juli 2020
in Kookinspiratie
22
Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes
0
SHARES
1.1k
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Afgelopen week mocht ik heerlijke Charly’s testen van Charly’s All is Fair. Ik besloot om het samen te voegen met een van mijn favoriete groenten, de aubergine, en een lekker en simpel ovengerecht te maken. Ben jij benieuwd naar mijn recept? Lees snel verder!

Simpel en dummy-proof

Ondanks dat ik het erg leuk vind om gerechten te proberen en lekker te eten ben ik zeker geen keukenprinses. Experimenteren vind ik vaak leuk, maar er kan ook een hele hoop mis gaan. Daarom ben ik ook enorm fan van simpele en dummy-proof recepten: recepten die bijna niet fout kunnen gaan. Dit recept met aubergines uit de over kan dan ook bijna niet mis gaan.

Vulling

Het leuke aan dit recept is dat je de vulling gemakkelijk kunt aanpassen naar eigen smaak. Uiteraard is het handig dat je ook inderdaad de aubergine gebruikt, maar wanneer je geen liefhebber bent van tomaat of ui zijn deze ook gemakkelijk te vervangen. Zoals ik in mijn artikel over de aubergine al heb geschreven, is de aubergine heel goed te combineren met andere groenten. Dit omdat het goed smaken opneemt en zelf geen sterke smaak heeft. Om deze reden is tomaat een goede toevoeging maar wanneer je geen liefhebber bent van tomaat kun je ook andere groenten kiezen. Courgette, venkel of ui zijn goede vervangers in deze vulling in de plaats van tomaat en ui.

Aardappeltjes

Voor dit recept heb ik gekozen voor zelfgemaakte aardappel wedges. Echter kan je hier van alles voor nemen. Kies bijvoorbeeld voor aardappelkroketjes, gemarineerde krieltjes of gebakken aardappelschijfjes. Deze kun je allemaal kant-en-klaar kopen in de winkel of zelf maken. Persoonlijk vind ik aardappeltjes met schil lekker doordat ze vaak van zichzelf al wat zouter smaken.

Koude groenten

Ik voeg graag aan dit gerecht wat koude groenten toe voor de frisheid. De aubergine, de vulling en de vegan kaas bovenop kunnen behoorlijk zwaar vallen en erg warm zijn. Een koude tomaat of rucolablaadjes erbij vind ik dan een fijne smaakafwisseling. Ook hier kan je er natuurlijk voor kiezen om de tomaat en rucola te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor basilicumblaadjes op de aubergine en stukjes komkommer, of een kleine gemengde salade naast het gerecht.

Aubergines uit de oven met tomaat, ui, vegan kaas en aardappeltjes

Serveert: 2 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Moeilijkheidsgraad: 2
Print recept

Ingrediënten

  • 1 grote of twee kleine aubergines
  • 4 middelgrote tomaten
  • 2 middelgrote uien
  • 4 klein tot middelgrote aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • 4 eetlepels Charly's Karmasan
  • Geraspte mozzarella van Violife
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de aardappels)
  • Olijfolie (voor het bakken)
  • Zout (naar smaak)
  • Peper (naar smaak)
  • Rozemarijn (naar smaak)
  • Chilivlokken (naar smaak)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de aubergine en snij hem over de lengte doormidden
  3. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en laat rondom tussen de 0,5 tot 1cm vruchtvlees zitten langs de randen. Laat dit een beetje afhangen van de grootte van je aubergine. Bij een kleinere aubergine laat je minder zitten dan bij een grote aubergine.
  4. Leg de aubergines in de oven, en laat ze ongeveer 10 minuten bakken. Heb je weinig vruchtvlees overgelaten in de schil, dan is 8-9 minuten waarschijnlijk al genoeg. Bij meer vruchtvlees in de schil is 10-12 minuten genoeg. Dit komt niet heel nauw.
  5. Snij het verwijderde vruchtvlees van de aubergine in stukjes. Snij vervolgens 3 tomaten, de 2 uien en knoflookteentjes ook in stukjes.
  6. Schenk olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook op totdat de ui glazig is. Schep af en toe om.
  7. Voeg de stukjes aubergine en tomaat toe. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en chilivlokken naar smaak. Laat het geheel op een laag vuur pruttelen totdat je tevreden bent over de structuur van de vulling. Dit is tussen de 15-25 minuten. Je kan het geheel kapot bakken en een bijna gladde saus maken of wat grovere stukken houden. Het laatste heeft mijn voorkeur. In dat geval ben je natuurlijk ook sneller klaar.
  8. Terwijl de vulling in de pan zit kun je de aardappels met schil wassen en in partjes snijden. Leg ze in een bakje en besprenkel met ongeveer 1 eetlepel olijfolie. Mix de olijfolie goed met de aardappels. Strooi er vervolgens naar smaak rozemarijn en zout overheen. Hussel alles goed door elkaar.
  9. Schep de Charly’s Karmasan door de vulling en verdeel de vulling vervolgens over de voorgegaarde aubergine schillen. Strooi een goede laag geraspte mozzarella van Violife over de vulling zodat de vulling niet meer zichtbaar is.
  10. Leg de aardappeltjes op de bakplaat bij de aubergines en plaats het geheel terug in de oven. Bak het in ongeveer 20-30 minuten gaar. De aubergines zijn klaar zodra de vulling borrelt.
  11. Haal alles uit de oven en verdeel het over de borden.
  12. Rooster de pijnboompitjes en strooi ze uit over de aubergine. Maak het geheel af met rucola en stukjes rauwe tomaat.
Tags: BoodschappenLekker vegan etenReceptSeizoensproductenSupermarktVeganistisch
Vorige post

Aubergines: Super gezond en veelzijdig

Volgende post

Review: Vegan kaas van Charly’s All is Fair

Jessie

Jessie

Jessie (1989) is veganist en grafisch vormgever van beroep. Dierenliefde en een afkeer van dierenleed heeft haar eerst naar het vegetarisme en vervolgens naar veganisme geleid. Zij leeft nu enkele jaren naar volle tevredenheid een veganistische levensstijl en draagt dit graag op een positieve, stimulerende manier uit. Jessie is getrouwd met iemand die niet vegan is.

Volgende post
Review: Vegan kaas van Charly’s All is Fair

Review: Vegan kaas van Charly's All is Fair

Commentaar 22

  1. Caroline says:
    2 jaren geleden

    Want een ontzettend tof idee om aubergine op deze wijze klaar te maken en te presenteren. Wat een plaatje! En ik heb er alle vertrouwen in dat het net zo lekker smaakt als dat het eruit ziet.

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Dankjewel Caroline! 😀

      Beantwoorden
  2. Lodi says:
    2 jaren geleden

    Heerlijk en het ziet er nog eens erg smakelijk uit! Ik eet graag aubergine dus ik ga deze onthouden!

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Bedankt Lodi! 😀

      Beantwoorden
  3. Melanie says:
    2 jaren geleden

    Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb het recept opgeslagen om een keer te gaan maken.

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Bedankt Melanie! Hopelijk gaat het jou net zo smaken!

      Beantwoorden
  4. rachel says:
    2 jaren geleden

    lijkt mij een heerlijk recept op de aardappels na want die mag ik niet.ik ga het dus een keer proberen !

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Zonder aardappels is het zeker ook een lekker recept. Leuk om te horen dat je het een keer wilt gaan proberen.

      Beantwoorden
  5. Esther says:
    2 jaren geleden

    Ziet er erg lekker uit! Al eet ik elke dag vlees, misschien kan ik dit toch eens een keer proberen.

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Door de kaas, groenten en aardappels in dit recept zul je het vlees niet eens missen. 🙂

      Beantwoorden
  6. Beauty By Bibi says:
    2 jaren geleden

    Dit klinkt serieus echt heel lekker! Bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Bedankt! Fijn om te horen 🙂

      Beantwoorden
  7. Felice says:
    2 jaren geleden

    eigenlijk vind ik alle groenten die uit de oven komen lekker! geeft zoveel meer smaak dan gewoon bakken of koken!

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Dat ben ik helemaal met je eens. En ik vind het gemak ook fijn. Je hoeft er niet de hele tijd bij te blijven

      Beantwoorden
  8. Dewi says:
    2 jaren geleden

    Oehhhh dit ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik opslaan en zeker proberen te maken (ben ook geen keukenprinses haha).

    Luefs Dewi

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Fijn om te horen Dewi, dankjewel! 😀

      Beantwoorden
  9. Lizette says:
    2 jaren geleden

    Oeh lekker lekker lekker! Ik hou van aubergine! Deze ga ik een keer proberen.

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Leuk Lizette! Hopelijk smaakt het jou net zo goed 😀

      Beantwoorden
  10. Sandra says:
    2 jaren geleden

    Ziet er heerlijk uit! Ik lust heel graag aubergines en dus ga ik dit zeker eens proberen

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Bedankt Sandra. Veel plezier met maken en eten 🙂

      Beantwoorden
  11. Mandy says:
    2 jaren geleden

    Oh dit wil ik wel een keer proberen! Ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
    • Jessie says:
      2 jaren geleden

      Bedankt Mandy! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. 😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

28 oktober 2020
Soep eten buiten de deur? Let goed op!

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

28 oktober 2020
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

24 mei 2022
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

24 mei 2022
6 tips voor plantaardige melk

6 tips voor plantaardige melk

24 mei 2022
all you can eat sushi en grill

All you can eat vegan sushi & grill bij Lent Plaza

25 maart 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

Zo maak je een gezonde vegan groene pesto

2 jaren geleden
Beanies flavour coffee met kopje koffie ernaast en koffie ervoor op tafel

Ken jij Beanies Flavour Coffee al?

cadeautje op een donkere tafel met natuurlijke objecten

10 vegan friendly en duurzame cadeautips

2 jaren geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Reviews
  • Sociaal

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2020, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme

Copyright © 2020, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. Deze kun je weigeren. Accepteren WeigerenCookie instellingen
Privacy- en cookiebeleid

Privacyoverzicht

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Van deze cookies worden de noodzakelijke cookies gecategoriseerd en opgeslagen in uw browser omdat ze essentieel zijn voor het functioneren van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen.

U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar het afmelden van sommige van deze cookies kan een effect hebben op uw browse-ervaring.

Lees meer over ons cookiebeleid. 
Necessary
Altijd ingeschakeld
Noodzakelijke cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Deze categorie bevat alleen cookies die zorgen voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Deze cookies slaan geen persoonlijke informatie op.
Non-necessary
Dit zijn alle cookies die mogelijk niet nodig zijn om de website te laten functioneren en die specifiek worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen via analyses, advertenties en andere ingesloten inhoud, worden genoemd als niet-noodzakelijke cookies. Deze cookies slaan mogelijk wel persoonlijke informatie op.
OPSLAAN & ACCEPTEREN