• Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Contact
    • Contact
    • Samenwerken en adverteren
    • Over ons
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Contact
    • Contact
    • Samenwerken en adverteren
    • Over ons
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Ik eet plantjes
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Reviews

Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi

Jessie door Jessie
28 juli 2020
in Buitenshuis eten, Kookinspiratie, Reviews
4
Review: Vegan Zeastar Zalmon Sashimi
0
SHARES
5.9k
VIEWS
Delen op FacebookDelen op Twitter

Onlangs heb ik voor het eerst de Zalmon Sashimi van Vegan Zeastar geprobeerd. Ik wilde graag sushi maken en dat leek me het beste moment om ook de vegan sashimi te proberen. Uiteindelijk heb ik in één keer het hele pakje opgemaakt en drie verschillende gerechten gemaakt met de sashimi. In deze blog vertel ik wat ik ervan vond.

Vegan Zeastar

Vegan Zeastar is ontstaan uit een samenwerking tussen twee bedrijven namelijk de Vegan Junk Food Bar en Vegan XL. Samen wilden ze vegan producten ontwikkelen die qua smaak en structuur lijken op echte vis. De producten zijn gemaakt op basis van glucose uit zeewier en tapiocazetmeel en volledig plantaardig. Door te kiezen voor Vegan Zeastar hoeven niet alleen minder vissen te sterven maar gebruik je ook nog eens een duurzamere voedselbron. Een diervriendelijke én duurzame keuze dus.

Tot voor kort waren de producten enkel te verkrijgen bij de Vegan Junk Food Bar en Jumbo Foodmarkt Groningen. Gelukkig is het nu flink uitgebreid en kunnen veel Jumbo supermarkten de producten leveren. Soms liggen ze standaard in de schappen, bij winkels waar dit niet het geval is kun je de medewerkers vragen of dit te bestellen is.

Zalmon Sashimi

Aangezien ik bij de Jumbo bij mij in de buurt enkel – op aanvraag – de Zalmon sashimi kon krijgen, is dit het enige product van Vegan Zeastar dat ik heb kunnen uitproberen. Sashimi is van oorsprong een gerecht gemaakt van rauwe zeevis en schelpdieren die in dunne plakjes gesneden zijn. Deze kunnen dan worden geserveerd met onder andere sojasaus, wasibi en een salade van zeewier. Ik heb zelf nooit sashimi gegeten van dierlijke producten maar de vegan sashimi vond ik erg lekker.

Smaak, geur en structuur

De Zalmon Sashimi vond ik erg geslaagd. Na een aantal jaren geen vis te hebben gegeten, moet ik wel uitgaan van mijn herinnering van de smaak en textuur. Die herinnering is waarschijnlijk niet helemaal kloppend meer met de werkelijkheid. Echter vond een van mijn tafelgenoten, die wel vis eet, het ook erg goed lijken op de dierlijke variant. De smaak en vooral ook structuur vond ik goed genoeg om ook mensen die dierlijke producten eten te kunnen overtuigen wanneer het gebruikt wordt in een gerecht. De vegan zalm is wat glibberig en ruikt ook naar verse vis.

Gebruiken

Natuurlijk is de vegan Zalmon sashimi te gebruiken als sashimi. Daarnaast kun je het echter ook in verschillende andere gerechten gebruiken. Zoals ik eerder al schreef, heb ik er ook sushi mee gemaakt en het laatste restje heb ik gebruikt in een poké bowl. De verpakking wordt verkocht vanuit de diepvries. Het snijden van het blok werkt naar mijn idee ook het gemakkelijkst wanneer het nog licht/half bevroren is. Omdat het wat glibberig is wanneer het ontdooid is, kun je dan niet zo gemakkelijk dunne, gelijke plakjes snijden.

Al met al is de Zalmon sashimi van Vegan Zeastar wat mij betreft dus wel een aanrader. Tenzij je überhaupt al niet van vis hield, zoals mijn man, die het om die reden ook niet wilde proeven. Zo zie je maar dat een goede imitatie ook kan afschrikken als hij té waarheidsgetrouw is. Daar is men bij Vegan Zeastar aardig in geslaagd.

Heb jij de Zalmon sashimi van Vegan Zeastar al geprobeerd?

Dit artikel betreft geen samenwerking.

De Review

Zalmon sashimi van Vegan Zeastar

8.2 Score

Review op onderdelen

  • Smaak 0
  • Geur 0
  • Structuur 0
  • Snijden licht bevroren 0
  • Snijden ontdooid 0
Tags: AlternatiefDiervriendelijkDuurzaamheidGo veganLekker vegan etenSupermarktTipsVeganistischVleesvervangers
Vorige post

Kruidenplantjes kopen, zaaien en gebruiken

Volgende post

6 lekkere zelfmaak-tips voor jouw tapasdiner

Jessie

Jessie

Jessie (1989) is veganist en grafisch vormgever en content marketeer van beroep. Dierenliefde en een afkeer van dierenleed heeft haar eerst naar het vegetarisme en vervolgens naar veganisme geleid. Zij leeft nu enkele jaren naar volle tevredenheid een veganistische levensstijl en draagt dit graag op een positieve, stimulerende manier uit. Jessie is getrouwd met iemand die niet vegan is.

Volgende post
6 lekkere zelfmaak-tips voor jouw tapasdiner

6 lekkere zelfmaak-tips voor jouw tapasdiner

Commentaar 4

  1. Krystle/Batboy says:
    5 jaar geleden

    Nee, niet geprobeerd. Ik eet graag vis en ben wel erg benieuwd of ik dit net zo lekker zou vinden.

    Beantwoorden
  2. Gea says:
    5 jaar geleden

    Ik heb dit nog nooit geprobeerd.

    Beantwoorden
  3. Jasmina says:
    5 jaar geleden

    Ik heb het nog nooit gehad,maar jeetje wst ziet dit er “echt” uit zeg

    Beantwoorden
    • Avatar foto Jessie says:
      5 jaar geleden

      Grappig he!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen blogs

Groene blaadjes van een struik in het zonlicht

5 dingen die jij zelf kunt doen voor het milieu

20 januari 2023
Kom met gele soep

Soep eten buiten de deur? Let goed op!

20 januari 2023
Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

Diervriendelijke schoenen: alternatieven voor echt leer

24 mei 2022
Help! Mijn partner wil vegan worden

Help! Mijn partner wil vegan worden

20 februari 2023
Bord there is no planet b en een groep mensen op de achtergrond

Vrijwilligerswerk doen: je steentje bijdragen én er zelf iets uithalen

25 maart 2021
Lekker vegan eten als niet-vegan

Lekker vegan eten als niet-vegan

23 mei 2022
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Populaire blogs

Herfst stoofpotje met kaarsjes

Herfst stoofpotje met linzen, pompoen en zoete aardappel

5 jaar geleden
Veld met muntplanten

Muntplanten: welke soorten zijn er en wat kun je er mee

3 jaar geleden
Plantaardige gerookte zalm, kant en klaar uit de supermarkt

Review: Vegan gerookte zalm van Rewe

Een witte badkamer met waterdruppels op de muur rechts ligt een dichte kokosnoot met een halve opengebroken kokosnoot twee flessen Kruidvat Natures volume shampoo en conditioner en rechts een halve open kokosnoot

Review: Kruidvat Natures Volume Shampoo en Conditioner

Pompoensoep in een wit bakje. Met pompoenen, herfstbladeren en walnoten op een houten plank

Pompoensoep met rode linzen en walnoten

5 jaar geleden
Ik eet plantjes

Ik Eet Plantjes.nl is de blog website over alles wat met veganisme te maken heeft. Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen om de ultieme veganist te worden, maar geven tips, tricks en ideeën over hoe je met kleine stapjes de wereld een stukje beter kunt maken voor mens en dier.

Category

  • Buitenshuis eten
  • Duurzaam
  • Kookinspiratie
  • Lifestyle
  • Natuur
  • Reviews
  • Sociaal
  • Voeding

Follow Us

  • Over ons
  • Cookiebeleid
  • Privacyverklaring
  • Samenwerken en adverteren
  • Contact

Copyright © 2023, ContentClan.

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Home
  • Kookinspiratie
  • Buitenshuis eten
  • Lifestyle
  • Sociaal
  • Reviews
  • Over veganisme
  • Contact
    • Contact
    • Samenwerken en adverteren
    • Over ons

Copyright © 2023, ContentClan.

Welkom terug!

Log hieronder in

Wachtwoord vergeten?

Haal je wachtwoord op

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Log In